Noc w IKEA. Nietypowa akcja i wyjątkowy, kameralny koncert w Poznaniu

Umeblowanie sypialni może być niemałym wyzwaniem, ale też czystą przyjemnością, jeśli tylko otrzymamy garść fachowych porad i zobaczymy na własne oczy, jak mogą prezentować się sypialnie w różnych stylach. Aby wybrać odpowiednią aranżację jednego z najważniejszych pomieszczeń w naszym domu, warto jest przetestować różne rozwiązania. Z okazji przebudowy działu sypialnianego IKEA Poznań wraz z agencją VMLY&R Poland zorganizowała nietypowe wydarzenia w Poznaniu.

Sypialnia to nasz azyl – tam zaczynamy i kończymy każdy dzień. To nie tylko miejsce snu, ale także codzienna przestrzeń do relaksu, zabawy, spędzania czasu z bliskimi, porządkowania i przechowywania. Aranżacja tego pomieszczenia powinna być wyjątkowo dobrze przemyślana, a wybór nie jest łatwy ze względu na mnóstwo ciekawych propozycji. Trzeba zatem sprecyzować oczekiwania i znaleźć idealną inspirację. Jej źródłem może być… wizyta w odnowionym Dziale Sypialnie w IKEA Poznań, którego przebudowa była największą tego typu inwestycją IKEA w skali całego kraju.
W jeszcze większym studiu materacy w Dziale Sypialnie w sklepie IKEA Poznań klientom fachowej pomocy udzielą fizjoterapeuci, a w nowej przestrzeni szaf PAX, sprzedawcy zaprojektują szafę dopasowaną do wszystkich wymagań i dostępną od ręki bez żadnych dodatkowych opłat. Nowy dział dopełniają inspirowane poznańskimi domami wnętrza, pełne ciekawych rozwiązań dla różnych potrzeb i powierzchni.
W ramach działań informujących o odnowionym Dziale Sypialnie pod poznańskim Starym Browarem ustawiono duży kontener z przytulnie zaaranżowaną sypialnią. Dodatkowo, po ulicach stolicy Wielkopolski oraz Szczecina jeździły mobilne i wygodnie urządzone sypialnie. Obiekty te stały się pokazowymi sypialniami IKEA. W każdej można było odbyć 15-minutową drzemkę, by na własnej skórze sprawdzić, jak sprawdza się wyposażenie. A dzięki aranżacji w poznańskim Starym Browarze każdy mógł przetestować materace i łóżka IKEA oraz skorzystać z porad fizjoterapeuty.

Po raz pierwszy w Polsce klienci IKEA mieli możliwość spędzenia nocy w sklepowych przestrzeniach.

Nic jednak nie zastąpi całej nocy spędzonej w IKEA, by przetestować wszystkie modele łóżek i materacy dostępnych w odnowionym Dziale Sypialnie poznańskiego sklepu. A gdyby dodatkowo urozmaicić ją pyszną kolacją w restauracji i koncertem Krzysztofa Zalewskiego? Podwójne zaproszenie na takie wydarzenie było nagrodą w konkursie ,,Noc w IKEA Poznań”. Aby wziąć w nim udział, należało zrobić sobie zdjęcie w mobilnej sypialni lub w kontenerze IKEA i opublikować je na swoim profilu na Instagramie. W opisie musiała znaleźć się krótka odpowiedź na pytanie: „Dlaczego chcę spędzić noc w IKEA?”. Zdjęcie należało oznaczyć @IKEAPolska oraz dodać #sypialnieIKEAPoznan.
Do udziału w konkursie zapraszali także influencerzy: Paulina z DaisyLine.pl, Agata Bielecka, Ola Morella, Zuza Kołodziejczyk, Kasia Pilch oraz Aga Kowalewska.
VMLY&R Poland odpowiada za koncept kreatywny, współtworzony z zespołem marketingu IKEA Poznań, hasło oraz Key Visual kampanii oraz przygotowanie wszystkich materiałów promocyjnych: OOH, display, ulotki. Agencja przeprowadziła również konkursu oraz odpowiadała za organizację i koordynację współpracy z artystą, Krzysztofem Zalewskim. Działaniom towarzyszyła kampania mediowa obejmująca swoim zasięgiem OOH, digital oraz social media.

Noc w IKEA. VMLY&R Poland_05.jpg

Noc w IKEA. VMLY&R Poland_08.jpg

Noc w IKEA. VMLY&R Poland_02.jpg

Noc w IKEA. VMLY&R Poland_04.jpg

Noc w IKEA. VMLY&R Poland_03.jpg

Noc w IKEA. VMLY&R Poland_07.jpg

Noc w IKEA. VMLY&R Poland_06.jpg

Noc w IKEA. VMLY&R Poland_01.jpg

3M z nową kampanią produktową dla regionu CEEMEA

Trwa regionalna, digitalowa kampania reklamowa 3M - "Wonder Science", promująca cztery specjalistyczne produkty koncernu. Za jej przygotowanie i realizację odpowiada agencja VML Poland.
Tymczasem jest PROSTO – ruszyła loteria w prawdziwie streetowym stylu

Właśnie wystartowała loteria Tymczasem jest PROSTO, w której do wygrania są nagrody pieniężne oraz wyjątkowe zestawy ciuchów stworzone we współpracy z kultową marką PROSTO Klasyk ze specjalnie zaprojektowanym motywem graficznym Tymczasem.
Gosia Rdest – najszybsza Polka i e-sportowiec Pasha w kampanii Żywiec 0,0%

Żywiec po raz kolejny zaskakuje innowacyjną kampanią łączącą świat offline z onlinem – w ramach promocji piwa Żywiec 0,0% marka zaprosiła do współpracy: Gosię Rdest, najszybszą Polkę oraz Pashę, gracza e-sportowego. Wszystkie materiały zostały przygotowane z myślą o środ
Finał Projektu TYMCZASEM na deskach teatru. Czołowi raperzy wystąpili w hip-hopowym spektaklu

„Wiedziałem, że tak będzie” – tymi słowami rozpoczął się wielki finał Projektu TYMCZASEM sponsorowanego przez markę EB. Na deskach jednej z najbardziej zabytkowych scen w kraju – krakowskiego Teatru im. Juliusza Słowackiego spotkali się czołowi przedstawiciele polskiego rapu, którzy nie tylko wykonali znane klasyki, ale także zaprezentowali najpopularniejsze utwory ostatnich lat. Całość została podzielona na cztery akty nawiązujące do numerów zinterpretowanych wcześniej w ramach Projektu TYMCZASEM przez Sokoła, Pezeta, Żabsona i Sitka – wszystko w formie multimedialnego widowiska wykorzystującego atuty teatralnego anturażu. Nad koncepcją widowiska czuwał Steez z duetu PRO8L3M.