Polish rapper makes fun of modern rap videos in this new viral sensation

Modern rap videos are so full of luxurious visuals that at times, it seems ridiculous. So it’s no surprise that someone felt it deserves some good old mocking. In his brand new video, one of the most respected and best-known Polish rappers, Sokół (Eng. Falcon), makes fun of modern trends by taking it to the next level. The video not only went viral in Poland (more than 13 million views in two weeks and still counting), but it gained popularity in other European countries, like the United Kingdom, the Netherlands and Germany. Once you see it, you will definitely know why.

We wanted to pay tribute to and at the same time mock the modern rap lifestyle that is seen in music videos. That’s why we went for outstanding visuals and added our humorous local flavour.

Szymon Pawlik, the video’s director

And you don’t even have to understand what Sokół is saying, because the picture is worth more than a thousand words. Playing golf on the roof of a camper surrounded by skyscrapers? Check. Rapping on the most famous stage in Poland, the National Theatre, in the company of gypsy princesses? Check. Riding a horse in the heart of Warsaw in a Balenciaga tracksuit, followed by an army of quads and motorcycles? Check. If that’s not flexing at its finest, we don’t know what is.
Sokół has a status of a godfather in Polish hip-hop. More than 20 years on stage, numerous records and gigs with many guests from around the world – the rapper is a living legend of Eastern Europe’s rap game. He was also born and raised in Warsaw, one of the sexiest European capitals at the moment. The distinctive architecture of Warsaw is what makes the video even more interesting. You can see how the city has changed over the years – the mix of brutalist aesthetics of the communist era and modern architecture.
03.jpg01.jpg21.jpg25.jpg12.jpg19.jpg11.jpg17.jpg13.jpg09.jpg07.jpg02.jpg08.jpg04.jpg16.jpg14.jpg06.jpg23.jpg10.jpg24.jpg20.jpg22.jpg15.jpg05.jpg18.jpg
Needless to say, the song itself is catchy as hell and is a great example of mixing the old-school flow with the new-school vibe. It is a reinterpretation of the song “Chcemy Być Wyżej” (Eng: “We aim higher”) originally performed by Sitek. The video was created as a part of an ad campaign by VML Poland for a Polish beer brand, EB. It brings rap pioneers and new-school players together in a unique musical project. The beat was produced by Zeppy Zep and Steez.
So if you want to know how it’s done in Poland, you won’t find a better music video to give you that knowledge.
Attachments

image | 1.26 MB

Related Stories
3M z nową kampanią produktową dla regionu CEEMEA

Trwa regionalna, digitalowa kampania reklamowa 3M - "Wonder Science", promująca cztery specjalistyczne produkty koncernu. Za jej przygotowanie i realizację odpowiada agencja VML Poland.
Tymczasem jest PROSTO – ruszyła loteria w prawdziwie streetowym stylu

Właśnie wystartowała loteria Tymczasem jest PROSTO, w której do wygrania są nagrody pieniężne oraz wyjątkowe zestawy ciuchów stworzone we współpracy z kultową marką PROSTO Klasyk ze specjalnie zaprojektowanym motywem graficznym Tymczasem.
Gosia Rdest – najszybsza Polka i e-sportowiec Pasha w kampanii Żywiec 0,0%

Żywiec po raz kolejny zaskakuje innowacyjną kampanią łączącą świat offline z onlinem – w ramach promocji piwa Żywiec 0,0% marka zaprosiła do współpracy: Gosię Rdest, najszybszą Polkę oraz Pashę, gracza e-sportowego. Wszystkie materiały zostały przygotowane z myślą o środ
Noc w IKEA. Nietypowa akcja i wyjątkowy, kameralny koncert w Poznaniu

Umeblowanie sypialni może być niemałym wyzwaniem, ale też czystą przyjemnością, jeśli tylko otrzymamy garść fachowych porad i zobaczymy na własne oczy, jak mogą prezentować się sypialnie w różnych stylach. Aby wybrać odpowiednią aranżację jednego z najważniejszych pomieszczeń w naszym domu, warto jest przetestować różne rozwiązania. Z okazji przebudowy działu sypialnianego IKEA wraz z agencją VMLY&R Poland zorganizowała nietypowe wydarzenia w Poznaniu.
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.