Michał Łucki jako nowy Technology Director w VML Poland

W sierpniu do zespołu VML Poland na stanowisko Technology Director dołączył Michał Łucki. Jego zadaniem jest właściwe zapewnianie wysokiej jakości oferty technologicznej, dalsza profesjonalizacja kompetencji zespołu developerskiego oraz wsparcie agencji w budowaniu nowych możliwości biznesowych w ramach działu technologii.

Poprzednio Michał Łucki zarządzał pracą zespołów developerskich w firmach IT – przez ostatnie lata był odpowiedzialny za kilkudziesięcioosobowy zespół developerski w GlobalLogic Poland. Wcześniej jako team leader i developer rozwijał oprogramowanie biznesowe. Prowadził również projekty IT związane z BPM, enterprise, embedded oraz dedykowane branży lotniczej.
Piotr Friedberg, Managing Director krakowskiego biura VML Poland, tak przedstawia plany związane z rozwojem biznesu technologicznego agencji:

Długo szukaliśmy właściwej osoby na stanowisko Technology Directora. Nasz zespoł developerski rośnie z roku na rok, a przed nami pojawiają się kolejne wyzwania związane z wkraczaniem w nowe obszary usług – VML Poland świadczy usługi technologiczne nie tylko na polskim rynku reklamowym, jesteśmy także ważnym partnerem technologicznym dla biur VML w USA i Wielkiej Brytanii. Ponadto, jako software house rozwijamy współpracę z klientami w Europie, m.in. z Telia Carrier w Szwecji czy Medtronic w Szwajcarii. Po wprowadzonych w firmie zmianach organizacyjnych, które pozwalają nam skalować zespoły i dostosowywać model pracy do uwarunkowań biznesowych klienta, szukaliśmy odpowiedniej osoby, która zadba o jeszcze wyższą jakość produktów technologicznych, które nasz zespół dostarcza. Michał posiada duże doświadczenie w zakresie produkcji oprogramowania, zarówno od strony technologicznej, jak i organizacyjnej. Uważam, że z jego pomocą wejdziemy z naszą ofertą na jeszcze wyższy poziom.

Po pracy Michał Łucki stara się być dobrym ojcem dla swojego syna i córki, czyta norweskie kryminały oraz próbuje zatrzymać upływ czasu trenując karate.

VML Poland rozwija ofertę platform: Sitefinity, Drupal i Magnolia

temu

VML Poland rozwija ofertę platform Web Experience & Content Management (WXCM). Od kilku lat zespół technologiczny agencji rozwija się w bardzo dużym tempie: liczba jego pracowników wzrosła do blisko 80 osób, zrealizowano projekty oparte m.in. na takich systemach jak Adobe Experience Manager, Liferay, Magnolia, Sitefinity i Sitecore. Po przetestowaniu i przeanalizowaniu różnych rozwiązań agencja postawiła na rozwój w swojej ofercie dwóch głównych produktów: Sitefinity (.NET) oraz Drupal (PHP). Ponadto, w przypadku zapotrzebowania na rozwiązania oparte na języku programowania Java, agencja utrzymuje niewielki zespół wdrażający system Magnolia.
Michał Banaszewski jurorem Effie Awards 2018

temu

Michał Banaszewski, Chief Business Officer w VML Poland, wraz z innymi praktykami, ekspertami i autorytetami w szeroko rozumianej branży komunikacji marketingowej oraz marketingu, szukał najskuteczniejszych kampanii minionego roku.
Polish rapper makes fun of modern rap videos in this new viral sensation

temu

Modern rap videos are so full of luxurious visuals that at times, it seems ridiculous. So it’s no surprise that someone felt it deserves some good old mocking. In his brand new video, one of the most respected and best-known Polish rappers, Sokół (Eng. Falcon), makes fun of modern trends by taking it to the next level. The video not only went viral in Poland (more than 13 million views in two weeks and still counting), but it gained popularity in other European countries, like the United Kingdom, the Netherlands and Germany. Once you see it, you will definitely know why.
Najnowszy klip Pezeta do utworu „Piroman”

temu

„Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu” – cytat zaczerpnięty z filmu „Symetria” wprowadza w świat najnowszego klipu Pezeta do utworu „Piroman”. Obraz zrealizowany na taśmie 35 mm utrzymany jest w stylistyce klasycznych rapowych klipów lat 90-tych. To już trzeci z serii teledysków promujących Projekt TYMCZASEM, sponsorowany przez markę EB. Sam utwór jest reinterpretacją numeru Żabsona, a za oprawę muzyczną odpowiada Steez z duetu PRO8L3M.