Michał Łucki jako nowy Technology Director w VML Poland

Michał Łucki jako nowy Technology Director w VML Poland

W sierpniu do zespołu VML Poland na stanowisko Technology Director dołączył Michał Łucki. Jego zadaniem jest właściwe zapewnianie wysokiej jakości oferty technologicznej, dalsza profesjonalizacja kompetencji zespołu developerskiego oraz wsparcie agencji w budowaniu nowych możliwości biznesowych w ramach działu technologii.

Poprzednio Michał Łucki zarządzał pracą zespołów developerskich w firmach IT – przez ostatnie lata był odpowiedzialny za kilkudziesięcioosobowy zespół developerski w GlobalLogic Poland. Wcześniej jako team leader i developer rozwijał oprogramowanie biznesowe. Prowadził również projekty IT związane z BPM, enterprise, embedded oraz dedykowane branży lotniczej.
Piotr Friedberg, Managing Director krakowskiego biura VML Poland, tak przedstawia plany związane z rozwojem biznesu technologicznego agencji:

Długo szukaliśmy właściwej osoby na stanowisko Technology Directora. Nasz zespoł developerski rośnie z roku na rok, a przed nami pojawiają się kolejne wyzwania związane z wkraczaniem w nowe obszary usług – VML Poland świadczy usługi technologiczne nie tylko na polskim rynku reklamowym, jesteśmy także ważnym partnerem technologicznym dla biur VML w USA i Wielkiej Brytanii. Ponadto, jako software house rozwijamy współpracę z klientami w Europie, m.in. z Telia Carrier w Szwecji czy Medtronic w Szwajcarii. Po wprowadzonych w firmie zmianach organizacyjnych, które pozwalają nam skalować zespoły i dostosowywać model pracy do uwarunkowań biznesowych klienta, szukaliśmy odpowiedniej osoby, która zadba o jeszcze wyższą jakość produktów technologicznych, które nasz zespół dostarcza. Michał posiada duże doświadczenie w zakresie produkcji oprogramowania, zarówno od strony technologicznej, jak i organizacyjnej. Uważam, że z jego pomocą wejdziemy z naszą ofertą na jeszcze wyższy poziom.

Po pracy Michał Łucki stara się być dobrym ojcem dla swojego syna i córki, czyta norweskie kryminały oraz próbuje zatrzymać upływ czasu trenując karate.
VML Poland rozwija ofertę platform: Sitefinity, Drupal i Magnolia

VML Poland rozwija ofertę platform Web Experience & Content Management (WXCM). Od kilku lat zespół technologiczny agencji rozwija się w bardzo dużym tempie: liczba jego pracowników wzrosła do blisko 80 osób, zrealizowano projekty oparte m.in. na takich systemach jak Adobe Experience Manager, Liferay, Magnolia, Sitefinity i Sitecore. Po przetestowaniu i przeanalizowaniu różnych rozwiązań agencja postawiła na rozwój w swojej ofercie dwóch głównych produktów: Sitefinity (.NET) oraz Drupal (PHP). Ponadto, w przypadku zapotrzebowania na rozwiązania oparte na języku programowania Java, agencja utrzymuje niewielki zespół wdrażający system Magnolia.
3M z nową kampanią produktową dla regionu CEEMEA

Trwa regionalna, digitalowa kampania reklamowa 3M - "Wonder Science", promująca cztery specjalistyczne produkty koncernu. Za jej przygotowanie i realizację odpowiada agencja VML Poland.
Tymczasem jest PROSTO – ruszyła loteria w prawdziwie streetowym stylu

Właśnie wystartowała loteria Tymczasem jest PROSTO, w której do wygrania są nagrody pieniężne oraz wyjątkowe zestawy ciuchów stworzone we współpracy z kultową marką PROSTO Klasyk ze specjalnie zaprojektowanym motywem graficznym Tymczasem.
167 nagród od 2010 roku

Nie chwalimy się wyróżnieniami. Nie robimy ghost adów.