Michał Wolniak obejmuje nową funkcję w strukturach VML: President & Head of Advisory

Michał Wolniak, założyciel i partner w VML Poland, od czerwca jako President & Head of Advisory zajmuje się transformacją cyfrową biznesu klientów. Jego zespół odpowiedzialny jest za poszukiwanie i prototypowanie nowych rozwiązań biznesowych oraz ich adaptację do istniejących procesów i specyfiki organizacji klienta.

Wraz z rozwojem grupy i rozrostem naszych kompetencji dostrzegliśmy potrzebę bardziej dojrzałego doradztwa biznesowego. Planowanie strategiczne według metodyki Connected Consumer Experience zdecydowanie wychodzi poza pole czysto komunikacyjne. VML idzie dużo dalej: budujemy dla klientów nowe strumienie przychodów z kanałów cyfrowych. Transformacja digitalowa w praktyce przekłada się na platformy technologiczne, nowe produkty i usługi, sprzedaż i obsługę klienta online, automatyzację pracy i machine learning. Przewagą firm technologiczno-komunikacyjnych takich jak VML jest umiejętność szybkiego wdrażania nowych rozwiązań i przejrzystego pokazania zarządowi prognozowanych efektów pracy. Dodatkowo, dzięki silnej pozycji europejskiego hubu VML, który zbudowaliśmy w Polsce, mamy unikalną możliwość transferu najlepszych rozwiązań wypracowywanych przez teamy doradcze i technologiczne, m.in. z VML US, UK i Azji.

Michał Wolniak, President & Head of Advisory w VML Poland

Zespół Michała Wolniaka planuje strategie wykorzystania dostępnych danych (marketing intelligence, business intelligence), strategie mobility, monetyzację ruchu, który marki klientów generują online, skalowaniem strumieni przychodów online i automatyzacją sprzedaży i marketingu. Klienci już korzystający z usług Advisory VML pochodzą z sektorów fintech, banking, insurance, CPG, retail i automotive.

Michal_Wolniak.jpeg