Orange Polska liderem rankingu marek na polskim Snapchacie

Orange Polska liderem rankingu marek na polskim Snapchacie

Orange Polska jest najpopularniejszą marką polskiego Snapchata – wynika z pierwszego raportu przygotowanego przez Hash.fm. Za prowadzenie komunikacji Orange Polska w tym kanale odpowiada agencja VML Poland.

Zestawienie najpopularniejszych polskich marek na Snapchacie przygotowano w oparciu o statystyki liczby wyświetleń „My Story” (maksymalna liczba widzów udostępnionej treści) zebrane w ostatnich tygodniach. Orange Polska zanotował ponad 20,1 tysięcy widzów.

- Na Snapchacie jesteśmy aktywni od 5 miesięcy. Prowadzona tam komunikacja na pewno umożliwia bliższy kontakt z naszymi klientami. Mamy możliwość wysyłania naszych treści bezpośrednio do nich, co pozwala na budowanie głębszych relacji między marką a jej odbiorcami i wpływa na wzrost lojalności. Potencjał serwisu jest ogromny, szczególnie że mamy w nim pewność, że rzeczywiście nasze komunikaty docierają do konkretnych osób - powiedział Paweł Patkowski, Dyrektor Wykonawczy ds. Marki i Komunikacji Marketingowej Orange Polska.

Agencja VML Poland we współpracy z Orange Polska na Snapchacie przeprowadziła m.in. relacje z wydarzeń, takich jak Orange Video Fest i Orange Warsaw Festival, a także szereg konkursów związanych z ofertą Orange Polska.

Dodaj Orange Polska przy użyciu kodu Snapchata:

SNAPCHAT.png

Lidl Polska na Instagramie

Sieć sklepów Lidl od niedawna aktywna jest w serwisie Instagram i już teraz wyprzedziła swoją konkurencję pod względem liczby obserwujących profil. Za debiut marki na Instagramie odpowiada agencja VML Poland.