Nowy PR & Marketing Manager w VML Poland

Nowy PR & Marketing Manager w VML Poland

Z początkiem lipca tego roku do zespołu VML Poland dołączył Łukasz Majewski, który objął nowo utworzone stanowisko PR & Marketing Managera i będzie odpowiadał za realizację polityki komunikacyjnej największego europejskiego oddziału agencji VML.

„Po latach dosyć swobodnego zarządzania wizerunkiem Heureki, Pride&Glory Interactive oraz powstałej z ich połączenia marki VML Poland zdecydowaliśmy się na zatrudnienie PR & Marketing Managera. Łukasz jest doświadczonym specjalistą i jestem przekonany, że jego pasja oraz doświadczenie zagwarantują naszej firmie komunikację na najwyższym poziomie, nie tylko w kraju, ale i za granicą” – mówi Dawid Szczepaniak, Executive Creative Director VML Polska.

Łukasz Majewski od ponad dekady zawodowo związany jest z branżą PR. Poprzednio pracował w grupie kapitałowej Comarch, gdzie odpowiadał za planowanie, wdrażanie i realizację strategii public relations. Od 7 lat jest wykładowcą na studiach podyplomowych o kierunku „Nowy public relations” w Wyższej Szkole Europejskiej im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie. A od 2 lat jest opiekunem merytoryczny tego kierunku. Jest również pomysłodawcą i współorganizatorem spotkań dla praktyków PR w Krakowie – „Komu Komunikacja”.

Na co dzień uwielbia biegać oraz oglądać filmy grozy i horrory, szczególnie te o zombies, przed którymi trzeba właśnie uciekać.

lukasz_majewski.jpg

VML Poland wśród dwóch agencji digital wybranych przez Polską Grupę Energetyczną

Polska Grupa Energetyczna, lider krajowego sektora energetycznego, wybrała agencje VML Poland oraz K2 Internet w przetargu na obsługę działań w internecie.