Influencerzy mierzyli się z „dietą Sebastiana” w ramach kampanii „Podziel się dobrym posiłkiem”.

W tym roku Danone organizuje kolejną edycje programu „Podziel się dobrym posiłkiem”. By zwrócić uwagę na akcję oraz na ogólnopolską zbiórkę żywności, firma wspólnie z agencją VML Poland przygotowała nietypową kampanię o nazwie „Dieta Sebastiana”.

W ramach kampanii została utworzona tajemnicza firma cateringowa „Dieta Sebastiana”. Na specjalnej stronie internetowej pojawił się jadłospis, który zawierał 3 bardzo ubogie posiłki: kajzerkę, ziemniaki z koperkiem oraz kromkę chleba z margaryną.

Na dietę przeszli wpływowi influencerzy, tacy jak 5 sposobów na..., Szymon Czerwiński, Skutecznie.tv, Ewa Niespodziana, Mikskejt i The Happy Bun. Wzbudziło to duże zainteresowanie i zdziwienie odbiorców, którzy z uwagą śledzili efekty przejścia na taką dietę oraz próbowali odkryć, kim jest tytułowy Sebastian.

Faza teaserowa prowadziła do revealu – video z przekazem od autora diety, którym okazało się... niedożywione dziecko. Sebastian stał się jednocześnie ambasadorem zbiórki „Podziel się dobrym posiłkiem”. Film można obejrzeć pod linkiem.

Pomysłodawcy wykorzystali rosnącą popularność tzw. „diet pudełkowych” i stworzyli pierwszą na świecie dietę inspirowaną jadłospisem niedożywionego dziecka. Podając ją w intrygującej dla społeczności internetowej formie, zwrócono uwagę na problem niedożywienia dzieci.

Inicjatorem programu jest firma Danone, a organizatorem zbiórki żywności – Banki Żywności. Więcej informacji o "Podziel się dobrym posiłkiem" na www.podzielsiedobrymposilkiem.pl.

Za pomysł kreatywny i wsparcie strategiczne odpowiada agencja VML Poland. Realizacją kampanii zajęły się agencje VML Poland i Young & Rubicam oraz dom mediowy Mediacom.

Podziel się dobrym posiłkiem_VML Poland.png

3M z nową kampanią produktową dla regionu CEEMEA

Trwa regionalna, digitalowa kampania reklamowa 3M - "Wonder Science", promująca cztery specjalistyczne produkty koncernu. Za jej przygotowanie i realizację odpowiada agencja VML Poland.
Tymczasem jest PROSTO – ruszyła loteria w prawdziwie streetowym stylu

Właśnie wystartowała loteria Tymczasem jest PROSTO, w której do wygrania są nagrody pieniężne oraz wyjątkowe zestawy ciuchów stworzone we współpracy z kultową marką PROSTO Klasyk ze specjalnie zaprojektowanym motywem graficznym Tymczasem.
Gosia Rdest – najszybsza Polka i e-sportowiec Pasha w kampanii Żywiec 0,0%

Żywiec po raz kolejny zaskakuje innowacyjną kampanią łączącą świat offline z onlinem – w ramach promocji piwa Żywiec 0,0% marka zaprosiła do współpracy: Gosię Rdest, najszybszą Polkę oraz Pashę, gracza e-sportowego. Wszystkie materiały zostały przygotowane z myślą o środ
Noc w IKEA. Nietypowa akcja i wyjątkowy, kameralny koncert w Poznaniu

Umeblowanie sypialni może być niemałym wyzwaniem, ale też czystą przyjemnością, jeśli tylko otrzymamy garść fachowych porad i zobaczymy na własne oczy, jak mogą prezentować się sypialnie w różnych stylach. Aby wybrać odpowiednią aranżację jednego z najważniejszych pomieszczeń w naszym domu, warto jest przetestować różne rozwiązania. Z okazji przebudowy działu sypialnianego IKEA wraz z agencją VMLY&R Poland zorganizowała nietypowe wydarzenia w Poznaniu.