Sokół i Dawid Podsiadło we wspólnym teledysku. Kolejny krok kampanii Johnnie Walker

Johnnie Walker zaprosił do współpracy Sokoła, legendę polskiego hip-hopu, i Dawida Podsiadło, jednego z najbardziej znaczących obecnie artystów na polskiej scenie muzycznej. W ramach kampanii zrealizowano teledysk do wspólnego utworu obu artystów "Świadomy sen". Wideo jest kolejną odsłoną kampanii "Rób to, w co wierzysz".

Teledysk osadzony jest w tajemniczym klimacie. Śledzimy w nim Sokoła i Dawida Podsiadło wplątanych w zagadkową grę. Do czego doprowadzą artystów tajemnicze wskazówki?
Jest to kolejny, konsekwentny krok marki Johnnie Walker w kontynuowaniu niestandardowej formy kampanii. Do współpracy zapraszane są ikony polskiej muzyki i filmu. Nieoczywiste kolaboracje kończą się zaskakującymi efektami, a sami artyści otrzymują nieograniczoną przestrzeń do realizacji najbardziej śmiałych pomysłów muzycznych.

Zaprosiliśmy do współpracy dwóch cenionych przedstawicieli sceny muzycznej pochodzących z zupełnie różnych środowisk, którzy swoim postępowaniem odzwierciedlają ideę marki Johnnie Walker Keep Walking. Doprowadziliśmy do nieoczywistej kolaboracji, mając pewność, że wynik będzie spektakularny. Sami artyści odnaleźli się w projekcie doskonale, stworzyli utwór wychodzący poza standardy.

Marta Krybus, Johnnie Walker Brand Manager Europe

Za koncepcję teledysku Sokoła i Dawida Podsiadło odpowiedzialna jest agencja VML Poland. Obok standardowego klipu w ramach projektu zrealizowano również dwa dodatkowe materiały wideo, pokazujące drogę każdego z artystów. Całość wyreżyserował Daniel Jaroszek, za produkcję odpowiada dom produkcyjny Makata Creative Group.
Sokół i Dawid Podsiadło mają okazję współpracować po raz pierwszy przy okazji projektu "Rób to, w co wierzysz". Kampania rozpoczęła się w 2015 roku. Pierwszym krokiem był utwór Sokoła, "Rób to, w co wierzysz", zilustrowany teledyskiem z udziałem Bogusława Lindy. W 2016 roku do projektu dołączył Dawid Podsiadło. Utwór "O drodze do" był kolejnym krokiem przed wspólnym wyjazdem obu artystów do Szkocji. Podczas tego wyjazdu powstała koncepcja wspólnego utworu "Świadomy sen". Za muzykę odpowiedzialny jest DrySkull.
Obu artystom zależało, aby piosenka nie miała standardowej, przewidywalnej konstrukcji, jaką może narzucać współpraca rapera z wokalistą.

Zamieszczając na stronach www zembedowany teledysk „Świadomy sen”, prosimy o upewnienie się, że obejrzenie go wymaga logowania do portalu Facebook w celu weryfikacji pełnoletności. W przypadku, gdy jest to niemożliwe, prosimy o umieszczenie linku do klipu wymuszającego otwarcie go bezpośrednio na Facebook. Działanie to jest obligatoryjne ze względu na wymogi prawne obowiązujące względem wszystkich materiałów zawierających informacje na temat alkoholi.

_19A9630.jpg

_19A0313.jpg