„Odkryj magię oczekiwania na Święta” – świąteczna kampania Milka

„Odkryj magię oczekiwania na Święta” – świąteczna kampania Milka

Wystartowała świąteczna kampania marki Milka, należącej do firmy Mondelez Polska. Jest to największa tegoroczna aktywacja marki. Pracowały przy niej agencje: VML Poland, Carat, Big Picture i Event Factory.

Okres przedświąteczny to dla wielu z nas czas pośpiechu, nerwów, stresu, nadmiaru zadań do wykonania. W tym całym ambarasie umyka nam często pozytywny, świąteczny nastrój. W związku z tym Milka w nowej kampanii „Odkryj magię oczekiwania na Święta” przypomina, że czas oczekiwania na Święta może być ciepły, serdeczny i zabawny. Wystarczy tylko, że świąteczne rytuały zrobimy razem z najbliższymi. O tym, że tak może być przekonają nas w animowanych filmach bohaterowie ze świątecznego kalendarza Milka – m.in. renifer, sowa, wiewiórka czy ciastek. Będą oni podśpiewywać o świątecznych rytuałach, które dobrze znamy i pokażą nam, jaka magia kryje się za nimi.

Zobacz dwa pierwsze filmy:

Oczekiwanie na Święta jest pełne magii! Szczególnie, gdy wyczekujesz Świąt razem z rodziną!

Nawet Ciastek wie, że wspólne oczekiwanie na Święta może być wyjątkowe... Odliczajmy razem!

Kolejne filmy będą odkrywane sukcesywnie – tak, jak odkrywa się okienka w świątecznym kalendarzu Milka. Wszystkie utwory będzie można zobaczyć i usłyszeć na fan page'u Milka, jej kanale w serwisie YouTube, a także w rozgłośniach radiowych RMF FM i RMF Classic.

Poza piosenkami atrakcją będą także 6,5-metrowe, interaktywne adwentowe kalendarze, które są symbolem całej kampanii. Będą one dostępne od 1 do 24 grudnia w Łodzi, Poznaniu i Katowicach. Przechodnie będą mieli okazję otwierać wielkie okienka, w których znajdować się będą niespodzianki. Akcjom w poszczególnych miastach towarzyszyć będą liczne atrakcje, m.in. świąteczne piosenki i sampling wyjątkowych produktów sezonowych.

Kampanii towarzyszyć będzie spot reklamowy, który emitowany będzie w TVN i Polsacie, sieci kin Helios, Multikino i w kanałach social media oraz outdoor (billboardy 6x3 m i citylighy na przystankach autobusowych).

Justyna Paul, brand manager marki Milka

To największa kampania reklamowa marki w tym roku. Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych konsumentów, chcieliśmy sprawić, by każdy dzień grudnia był naprawdę wyjątkowy, pełen życzliwości i wiary w najbliższych, bo to właśnie sprawia, że niemożliwe staje się możliwe. O tym są także piosenki śpiewane przez naszych bohaterów. Wraz z kalendarzem adwentowym Milka, który stał się symbolem kampanii „Odkryj magię oczekiwania na Święta”, chcemy przypominać naszym konsumentom o delikatności nie tylko w dzień Bożego Narodzenia, ale przez cały grudzień.

Animowane filmy z piosenkami świątecznymi przygotowała agencja VML Poland. Zakupem mediów do kampanii zajął się dom mediowy Carat. Działania PR prowadzi agencja Big Picture. Za aktywności outdoorowe odpowiedzialna jest agencja Event Factory.

Milka_Xmas.png

VML Poland wdraża serwis internetowy mAuto

temu

Dla swojego wieloletniego klienta  - mBanku, agencja zaprojektowała i wdrożyła aplikację webową oferującą klientom prowadzącym działalność gospodarczą nowe pojazdy w usłudze mAuto. Serwis jest dostępny pod adresem https://mleasing.pl/mauto/.
Sokół i Dawid Podsiadło we wspólnym teledysku. Kolejny krok kampanii Johnnie Walker

temu

Johnnie Walker zaprosił do współpracy Sokoła, legendę polskiego hip-hopu, i Dawida Podsiadło, jednego z najbardziej znaczących obecnie artystów na polskiej scenie muzycznej. W ramach kampanii zrealizowano teledysk do wspólnego utworu obu artystów "Świadomy sen". Wideo jest kolejną odsłoną kampanii "Rób to, w co wierzysz".
VML Poland wygrywa przetarg marki Żywiec

temu

Grupa Żywiec rozstrzygnęła przetarg reklamowy na digitalową obsługę flagowej marki Żywiec. Po czterech latach wraca ona do portfolio VML Poland (wtedy Pride&Glory Interactive). Agencja odpowiadać będzie za strategiczno-kreatywną obsługę marki w mediach społecznościowych, wybrane aktywacje w Internecie oraz bieżącą komunikację i aktywację tegorocznej edycji Męskiego Grania.
Martyna Wojciechowska głosem natury w nowej kampanii Żywiec Zdrój

temu

Wystartowała nowa kampania marki Żywiec Zdrój. Ma ona na celu uwrażliwić Polaków na potrzebę podjęcia działań na rzecz zachowania zasobów naturalnych oraz zaangażować w konkretne działanie - posadzenie miliona drzew. Jest ono realizowane w ramach programu „Po Stronie Natury”, którego ambasadorką już po raz drugi została Martyna Wojciechowska. W tym roku Żywiec Zdrój wraz z partnerami posadzi szósty milion drzew, aby chronić naturalne zasoby wodne dla przyszłych pokoleń. Do działań na rzecz natury i sadzenia drzew zachęca nie tylko ambasadorka, ale również dzieci, dla których te działania mają szczególne znaczenie. Już dziś Polska ma trzy razy mniejsze zasoby naturalnej wody pitnej niż wynosi średnia europejska, a masowe sadzenie drzew w istotny sposób przyczynia się do zachowania tych zasobów. Stąd idea kreatywna ,,Zrób to dla mnie”.

Wiktor Błaszczyk jako Data Strategic Planner w zespole VML Poland

Specjalista zatrudniony na nowo utworzonym stanowisku w VML Poland odpowiada za rozwój kompetencji agencji związanych z marketing automation, bazami danych i e-mail marketingiem.